# MŠ ZVONČEK SUČANY

# V TRIEDE

# V JEDÁLNI

# NA DVORE

Čo máme nové v materskej škole ?

 

 

 

Prišla jar a s ňou pribudlo v areáli materskej školy nové prekvapenie pre deti : drevená dvojveža so šmýkačkou, lavičky, pieskovisko, pružinové hojdačky, preklápacia hojdačka, hrazda.

 

Prvky ihriska sú zhotovené z kvalitného materiálu a spĺňajú všetky bezpečnostné normy verejných a školských ihrísk stanovené zákonom. Finančné prostriedky na zakúpenie: pružinovej hojdačky líška, pružinovej hojdačky motorka, hrazda, pružinovej hojdačky ECO, prevažovacej hojdačky ECO, pieskoviska s plastovým krytom v sume 3 438€ € sme získali z obce, z dotácie na predškolákov . Financie na zakúpenie drevenej veže so šmýkačkou, 6 ks lavičiek v sume 4 656€ + preprava, osadenie, montáž v sume 1 176€ sme získali z Rodičovského združenia, z príspevkov rodičov a z príspevkov 2% z daní. Celková hodnota , ktorá sa investovala do nových herných zariadení , vybavenia detského ihriska je 9 270 €. Veríme, že deti budú spokojné a nové preliezky im prinesú veľa radosti.

 

Ďakujeme za spoluprácu pri revitalizácii školskej záhrady materskej školy nášmu Zriaďovateľovi , všetkým rodičom a darcom, ktorí v minulých rokoch a v tomto školskom roku finančne prispeli príspevkom na účet Rodičovského združenia. Ešte raz Ď A K U J E M E.

 

Vo februári 2021 sme sa zapojili do projektu nadácie KIA – Šport v regióne 2021. Projekt je zameraný na rozvoj športu v Žilinskom kraji. Veľmi nás potešilo, že náš projekt s názvom Pohybom ku zdraviu uspel a ešte v tomto roku pribudne v areáli záhrady materskej školy ďalší nový herný prvok Domček so šmýkačkou. Nadácia KIA prispeje sumou 4.000€ a obec sumou 494€.

 

Výbornou správou pre nás je, že v tomto roku sa chystá aj realizácia dopravného ihriska. Nevyužitá asfaltová plocha v areáli materskej školy sa zmení na dopravné ihrisko. Spoločnosť Besico a Dynamik nám zrealizuje dopravné ihrisko ako sponzorský dar.

 

Počas letných prázdnin bude v Materskej škole v budove A prebiehať rekonštrukcia dvoch kúpelní. Podľa naplánovaných prác bude prispôsobené aj zatvorenie Materskej školy počas letných prázdnin. Rodičov budeme včas informovať.

 

Steny školskej jedálne v materskej škole zdobia namaľované pestrofarebné obrázky rozprávkových postavičiek. Výtvarné prevedenie pána Jaroslava Skrisu vyčarovalo úsmev na nejednej detskej tváričke. Deti spoznali kamarátov z rozprávok : Krtka, Ferda Mravca, Mášu, Mimoňov….Deťom rozprávkové postavičky spríjemnia pobyt v školskej jedálni a budú im robiť spoločnosť pri stravovaní. Ďakujeme.

Mgr. Andrea Krčulová

Projekt KIA : Domček so šmýkačkou: montáž a realizácia